En gång i månaden kommer “Returen” till vändplanen på Lötsjövägen.

ReTuren samlar in grovsopor som till exempel möbler, cyklar och porslin. Tjänsten är kostnadsfri och om du vill kan du få ett sms dagen innan ReTuren kommer till din plats. Sms-påminnelse är också kostnadsfritt. Fyll i något av formulären på sidan deras sida för att beställa eller avbeställa tjänsten.

Det är absolut förbjudet att kasta sopor i garaget och inom föreningens gemensamma ytor samt vid vår återvinningsstation på Lötsjövägen där endast sorterat avfall får lämnas i respektive kärl. Om man kastar sopor inom förenings ytor eller lokaler kommer det debiteras med minimum 3500 SEK samt leda till en varning. även om det är dina hyresgäster som kastar soporna.

Grovsopor kan lämnas vid grovavfallspunkten vid Valkyriavägen. Läs mer här.

MOBIL ÅTERVINNINGSCENTRAL

Om inte du kan komma till återvinningscentralen så kanske återvinningscentralen kan komma till dig. Tillsammans med SÖRAB erbjuder Sundbybergs stad en ”mobil återvinningscentral”. Den ställs upp kvällstid på ett antal platser i Sundbyberg. För vår del är det Hallonbergsplan, parkeringen vid återvinningsstationen där, även de har påminnelse SMS läs mer här

Samlare för småel finns i Hallonbergens centrum plan 1 utanför biblioteket.

Returkassen är ett annat alternativ där man även kan få miljöfarligt avfall hämtad. Möjlight att lämna ut mobilnummer för pånimmelse finns även i denna tjänst.

Mer information finns på Sundbybergs Avfall och vatten AB.